mandag 2. mars 2009

Fordeler og ulemper med plastposen

Jeg tar utgangspunktet i artikkelen ”plastposens forbannelse”, og trekker ut argumenter for og mot bruk av plastpose i et miljøperspektiv.

De fleste er vant til å bruke plastpose til å frakte varene hjem fra butikken, men nå begynner plastposen og bli et miljøproblem. Og spørsmålet er: Burde vi kvitte oss med plastposen og erstatte det med noe annet isteden? Det er mye bra med plastposen. Det er en veldig enkel løsning og den er veldig lett tilgjengelig når man går i butikken. Plastposen er veldig billig å produsere og den er veldig billig for kjøperne. 1 krone fra eller til gjør jo ikke så mye. Men mest av alt er vel plastposen blitt en vane, de fleste er jo vant til å bære varene hjem i plastposer. Men dette er en veldig miljøskadelig vane.

Plastposen er skadelig for miljø og dyr. Det tar veldig lang tid før plasten brytes ned, og det skader dyr ved at de blir kvalt av svelging av plast. Det er også stoffer i plast som kan gi kreft. Plasten er også et stort forsøplingsproblem, og hvis man prøver å brenne vekk plasten så fører det til giftig aske. Dette påvirker også oss mennesker gjennom hvordan miljøet blir, og ved at vi også får i oss plast på grunn av at vi spiser dyrene.

Ved å se på disse fordelene og ulempene så ser man at plastposen er en veldig enkel og billig løsning, men den er ikke noe bra å ha i fremtiden. Så mye som vi skader miljøet fra før av, så burde vi egentlig prøve å begynne å spare den mest mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar